FORMOSA ORIENTAL BEAUTY

413079

Nové

Královna tchajwanských oolongů – slavná „Kráska východu“ z oblasti Eimei na severozápadě Tchajwanu.

Oriental Beauty je tmavší oolong, sladký a pěkně zaoblený. Tchajwanský originál, jedná se o vynikající třídu polooxidovaného čaje, s vyšším stupněm oxidace a velkým množstvím bílých tipsů. Někteří obchodníci jej nazývají hnědý oolonog. Tento druh čaje je jedním z nejdražších na světě.

Více informací

390 Kč

Více informací

Muskatelové čaje typu Bai Hao oolong se vyskytují nejvíce během pár týdnů letní sezóny, jelikož jsou v této době listy čajovníku napadeny parazitem zvaným cigatella či paoli. Díly specifickému druhu oxidace v takto napadnutých listech vzniká právě toto muskatelové aroma. Napadnutí čajového lístku by mělo jít vidět na vylouhovaném lístku v podobě drobných, tmavších, někdy načervenalých skvrn. Vše záleží na tom, zda broučci přiletí a čajový lístek napadnou. Proto se rok od roku kvalita tohoto čaje mění. Pokud se tak nestane a broučci nepřiletí, čaj kvůli již velkým listům většinou spadne do skupiny druhořadých typu Bai Hao.

Oriental Beauty zvládne spoustu nálevů a je více než vhodný pro čajový obřad typu Gong Fu. Vhodné také k pití při vzpomínání na krásu východní Asie.