Čajem roku 2014 byl zvolen japonský Tamaryokucha.
Tamaryokucha Ureshino – Zvolen též Čajem roku 1995 - Tento čaj je produkován v oblasti ostrova Kjúšú. Jedná se o prvotřídní typ zeleného čaje typu Tamaryoku. Na rozdíl od ostatních japonských čajů jsou jeho lístky při sušení tvarovány krouživým pohybem. Vhodný pro sváteční příležitosti.
Charakteristika: Tmavozelený drobný lístek stejnoměrně svinutý. Nálev světlezelené barvy, vůně typicky chlebovinková , svěží delikátní chuť.
Doporučený způsob přípravy: 7-10g čaje vsypeme do konvičky 0,4 l a zalejeme vodou 2 minuty odstavenou po varu (75-80°C) po 1minutě a 40 vteřinách je čaj připraven. K tomuto čaji podáváme konvičku s horkou vodou a ohříváčkem na druhý nálev