Darjeeling SF Singbulli DJ/083 - SFTGFOP1 (CH) MUSK

505062

Nové

Lahodný indický černý čaj typu Second Flush z oblasti Darjeeling, konkrétně z věhlasné zahrady SINGBULLI. Pozoruhodná varianta indického četného čaje z horského údolí sousedícího s Illámem.

Druhá sklizeň čajových lístků probíhá těsně po období dešťů, od konce května necelých 50 dní.

Více informací

368 Kč za 100 g

Čaj je prodáván po 100 g.

Více informací

Tento čaj pro svou chuťovou kvalitu a úžasnou vyzrálost bývá srovnávám s věhlasem vín z Bordeaux. Právě u Darjeelingu Second Flush možno nejčastěji zaznamenat chuťovou Shangrilu – bájné muškátové aroma.

Díky letnímu, již teplému vysokohorskému podnebí se stejně jako u jarní sklizně ihned po sběru lístky položí na velké obdélníkových sušící rošty v patře továrny. Pod prodlouhlý drátěný rošt se již neprohání teplý vzduch a proto jsou vrstvy rozložených čajových lístků stejné. Čajové lístky ve spodním patře roštu zavadají stejně rychle jako lístky nad nimi. Díky tomu jsou všechny lístky podobné kvality. Sklizeň je závislá na počasí a čaj z Darjeelingu má každy rok trochu jinou kvalitu. Proto každý rok v létě v pražských čajových dílnách vybíráme ze směsice lotů, pomocí slepé degustace, pro Vás ten nejlepší, tzv. výběrový, Darjeeling.

Direktně nakupováno u produkčních firem a následně dováženo letecky. Díky tomu do vašeho šálu dostává se čaj zaručeně čerstvý.

Parametry

Balení Sypaný
Barva Černý