„Jasmínový čaj“ - klasická čínská receptura. Zelený čaj ovoněný květem jasmínu arabského.
Jasmínový čaj - "Ptačí jazýček" - (doslova „špička vrabčího jazýčku“). Delikátní sorta fujianského jasmínového čaje. Drobné tmavě zelené ploché lístečky, stejnoměrně svinuté, s typicky minimálním výskytem jasmínových květů. Přesto však tento čaj vyniká pronikavou vůní jasmínu a výraznou chutí.
Vyšší třída jasmínového čaje (typu "Ptačí jazýček"), v epesní plechovku balená.
Lahodný černý čaj typu Second Flush z oblasti Dankuta, konkrétně za zahrady Guranse (soused oblíbené čaj.plantáže Kuwapani, dlící aktuelně mimo provoz).
Na jižních svazích majestátního Himálaje, podařilo se usilovným nepálským družstevníkům přivésti na světlo čajového světa plnohodnotný černý čaj vysokohorského typu. I když bylo jejich snažení dlouho bráněno zkorumpovanou vládou a soukromý sektor byl utlačován, podařilo se vytvořit malá družstva drobných pěstitelů, kteří se zaměřili na kvalitu a čistotu.
Dárková varieta věhlasného korejského zeleného čaje, pěstovaného v pohoří Jiri Shan v naprosto ekologických podmínkách na farmě našeho dvorního dodavatele pana Cho.
Thajský bílý čaj, tedy alespoň co se formy zpracování týče. Díky vysoké vlhkosti vzduchu, nízkým nočním teplotám a raním rosám, se při sušení na slunci dostavuje vyšší stupeň fermentace, což je pro bílé čaje dosti neobvyklé. Sběr v únoru 2025.
Žlutý čaj z divokých hor thajského severu, ručně zpracovaný, balený. Bal. 50gr
Thajský červený hluboce fermentovaný čaj z lesního kláštera. Balení 50gr.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...