Filtrování
Nahrávám...
"Bílá pivoňka" - nejznámnější z bílých čajů, v tomto případě nejvyšší její třída z fujianské horské oblasti Fuding pocházející. Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a hojným výskytem ochmýřených stříbřitých koncových výhonků, které jsou přepečlivě tříděny umnýma ručkama čínských žen.
"Koláč z bílých výhonků" - čajová zajímavost z provincie Yunnan. Bílý čaj lisovaný do tvaru koláče - vhodný k opakovanému zalití.Místo původu: Simao. Ročník 2020 (sklizeň) - 2021 (lisování).
"Modrozelené spirálky jara od jezera Tai" z provincie Jiangsu. Vyrábí se výhradně ručně a ve velmi malém množství ve vísce Dong Shan, ležící na poloostrově oblévaném mystickým jezerem Tai. Droboulinké lístky barvy tmavě zelené až stříbřité, tvaru drobných jehliček spirálkovitě svinutých. Pro svůj vzhled a vzácnost nazývá se též "čajovým persiánem".
„Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu "shou").Místo původu: Menghai. Ročník 2013...
„Vzácné obočí“ - standardní sorta zeleného listového čaje ku běžnému pití. Světlezelené nestejnoměrné lístky, jejichž kovový lesk jest znakem čerstvosti, jsou svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná a voní lehce svíravě.Chuťové vlastnosti tohoto čaje skvěle ladí s různými přísadami, populární jenajměi v severní Africe, kde slouží k...
Prvotřídní celolistový čaj z jihočínské provncie Yunnan. Jemný, stejnoměrně svinutý list hnědočervené barvy s velkým obsahme orazžovo-zlatých tipsů. Charakterisktická podmanivá vůně, plná chť s dlouhým dozvukem.
Vynikající zelený čaj z oblasti Simao v jižní části provincie Yunnan. Čaj roku 1997.
„Výběr od hory Fénix“ – jedinečný oolong z pohraniční vesnice quangdonské téhož jména. Mimořádně dlouhý hnědavě zelený list, lehce spirálovitě zakroucený, vydá v šálu jiskřivě oranžový nálev chuti medovité, s výraznou vůní ovoce či květů orchidejí. Vazba osobní, kterou jsme při několikerých návštěvách s plantážníky místními navázali, budiž zárukou stálé...
Fenghuag Dancong - Ya Shi Xian - neboli "Výběr od hory Fénix - Vůně kachnícho trusu". Legendární kultivar oolongu od hory Fénix se jménem nepříliš poetickým - dle legendy toto označení mělo odrazovat zloděje od krádeže vzácného čaje.
"Puer císařského dvora", alternativně nabízený též podn názvem Imperial Puer je tmavý čaj puer typu "shou" zpracovaný z vrcholných jarní tipsů čajovníku v oblasti Lin Cang na jichovýchodě Yunnanu. Nálev velmi jemné chuti a vůně, bez sebemenší stopy hořkosti při opakovaném zalití.
„Žluté výhonky od hory Meng Ding“ – žlutý čaj nejvěhlasnější! Sám zakladatel světového čajovnictví mnich Wu Li Zhen dohlíží na kvalitu tohoto bájného čaje ze svého mlžného piedestalu v klášteře na úbočí hory Meng. Právě před jeho sochou padly při výpravě Spolku milců čaje do dalekého Sichuanu poslední pochybnosti o tom, zda pravé žluté čaje skutečně...
"Zlaté překrásné obočí" - slavný červený čaj z pronincie Fujian. Tvar svinutého lístku připomíná dívčí obočí a zlaté nádechy jsou způsobeny výraznou přítoností ochmýřených tipsů. Jedná se o plně fermentovaný čaj s výroznou sladkostí v chuti.
"Zlaté ochmýřené vrcholky" - nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji, čajová delikatesa z provincie Yunnan. Pouze pečlivě vybrané vrcholové výhonky zlatavé barvy, jemně svinované.
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ čaj Lao Shu Bing Cha („Divočák“) – lístky z divoce rostoucích čajovníků, lisované do tvaru koláče zrající přírodní formou „sheng“.
"Melounová semínka z oblasti Liu An" - věhlasný čaj z provincie Anhui. Nezvyklého vzheldu tmavého listu a nebývale svěží trávové chuti je dosaženo ručním tvarováním sklizeného čaje v pánvích vyhřívnaých dřevem, opakovaným dosušováním v bambusových koších nad dřevěným uhlím a finálním ručním tříděním "lístek po lístku".
Slavná sorta čaje z čínské provincie Zhejiang, nedaleko města Hangzhou, nesoucí název kultovního místa všech milovníků tohoto druhu čaje v horách Tiyun, kde podle legendy v Tygřím prameni vyvěrá ta nejlepší voda pro jeho přípravu. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny.